Supa cu ciuperci si cambula

Printeaza

Supa cu ciuperci si cambula din: cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare, piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic.

Ingrediente:

  • 175 g cartofi
  • 1 arpagic
  • 70 g mânătărci sau ciuperci champignon
  • 1 crenguţă maghiran
  • 3 linguri unt topit
  • 250 ml supă
  • sare
  • piper
  • 125 g file de cambulă sau şalău
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1/2 măr mic
  • 50 ml smântână

 

Mod de preparare:

Supa cu ciuperci si cambula: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul şi tăiaţi-l cubuleţe. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le bucăţi.

Spălaţi ma­ghiranul, curăţaţi-l şi tocaţi-l. Incingeţi 1 lingură de unt şi căliţi acolo arpagicul.

Adău­gaţi cartofii şi căliţi-i, de ase­menea. Turnaţi supa. Adău­gaţi maghiranul, sarea şi pi­perul, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul înăbuşit circa 20 de minute.

Intre timp, spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-l cuburi şi stropiţi-l cu suc de lămâie.

Spălaţi mărul, înde- părtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l felioare. Turnaţi smântână în supă, pasaţi-o şi condimen­taţi-o după gust.

Incingeţi şi restul de unt, căliţi ciuper­cile şi adăugaţi-le după ace­ea în supă.

Prăjiţi în untul din tigaie felioarele de mere şi cuburile de peşte 2-3 minute. Serviţi supa cu merele şi peştele, eventual ornaţi-o la final cu puţin maghiran.

 

Poftă bună!

 

 

3 comentarii

  1. Daca-mi spui ce este cambula …

  2. Interesanta supa de ciuperci

  3. ASta i o supa delicioasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.