Supa cu ciuperci si cambula
PrinteazaSupa cu ciuperci si cambula din: cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare, piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic.
Ingrediente:
- 175 g cartofi
- 1 arpagic
- 70 g mânătărci sau ciuperci champignon
- 1 crenguţă maghiran
- 3 linguri unt topit
- 250 ml supă
- sare
- piper
- 125 g file de cambulă sau şalău
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1/2 măr mic
- 50 ml smântână
Mod de preparare:
Supa cu ciuperci si cambula: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul şi tăiaţi-l cubuleţe. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le bucăţi.
Spălaţi maghiranul, curăţaţi-l şi tocaţi-l. Incingeţi 1 lingură de unt şi căliţi acolo arpagicul.
Adăugaţi cartofii şi căliţi-i, de asemenea. Turnaţi supa. Adăugaţi maghiranul, sarea şi piperul, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul înăbuşit circa 20 de minute.
Intre timp, spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-l cuburi şi stropiţi-l cu suc de lămâie.
Spălaţi mărul, înde- părtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l felioare. Turnaţi smântână în supă, pasaţi-o şi condimentaţi-o după gust.
Incingeţi şi restul de unt, căliţi ciupercile şi adăugaţi-le după aceea în supă.
Prăjiţi în untul din tigaie felioarele de mere şi cuburile de peşte 2-3 minute. Serviţi supa cu merele şi peştele, eventual ornaţi-o la final cu puţin maghiran.
Poftă bună!
Daca-mi spui ce este cambula …
Interesanta supa de ciuperci
ASta i o supa delicioasa