Supa de ciuperci cu carnat afumat

Printeaza

O reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci, ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de patrunjel si smantana.

Ingrediente:Supa_de_ciuperci_cu_carnat_afumat

  • 150 g ciuperci
  • 100 g ceapa verde
  • 100 g morcovi
  • 100 g carnat afumat
  • 200 g piept de pui fara os
  • 4 linguri ulei
  • frunze de patrunjel
  • smantana

 

Mod de preparare:

Cureţi ciu­percile şi le tai felii. Cureţi ceapa verde şi o tai rondele, iar morcovii îi cureţi şi îi tai rondele sau în patru, iar apoi în felii subţiri.

Tai cârnatul rondele, iar carnea în fâşii înguste (subţiri). Prăjeşti câr­natul în uleiul încins, adaugi carnea şi o laşi să se prăjeas­că până ce devine albicioasă.

Adaugi apoi, pe rând, ceapa verde şi morcovii.

Torni apă şi potriveşti gustul de sare şi de piper. Când supa dă în clocot, pui şi ciupercile. Mai fierbi la foc mic timp de 10 – 15 minute până ce car­nea se înmoaie.

Serveşti supa cu pătrunjel verde tocat fin. Poţi adăuga, dacă doreşti, şi smântână.

Poţi folosi şi ciu­perci uscate, dar gustul este mai intens cu ciuperci proas­pete. Această supă este bună atât caldă, cât şi rece.

Este o combinaţie interesantă de carne şi ciuperci.

Supa de ciuperci cu carnat afumat

Supa_de_ciuperci_cu_carnat_afumat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu supa asta de ciuperci, sa vedem cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.