Supa de ciuperci cu carnat afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci, ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de patrunjel si smantana.
- 150 g ciuperci
- 100 g ceapa verde
- 100 g morcovi
- 100 g carnat afumat
- 200 g piept de pui fara os
- 4 linguri ulei
- frunze de patrunjel
- smantana
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile şi le tai felii. Cureţi ceapa verde şi o tai rondele, iar morcovii îi cureţi şi îi tai rondele sau în patru, iar apoi în felii subţiri.
Tai cârnatul rondele, iar carnea în fâşii înguste (subţiri). Prăjeşti cârnatul în uleiul încins, adaugi carnea şi o laşi să se prăjească până ce devine albicioasă.
Adaugi apoi, pe rând, ceapa verde şi morcovii.
Torni apă şi potriveşti gustul de sare şi de piper. Când supa dă în clocot, pui şi ciupercile. Mai fierbi la foc mic timp de 10 – 15 minute până ce carnea se înmoaie.
Serveşti supa cu pătrunjel verde tocat fin. Poţi adăuga, dacă doreşti, şi smântână.
Poţi folosi şi ciuperci uscate, dar gustul este mai intens cu ciuperci proaspete. Această supă este bună atât caldă, cât şi rece.
Este o combinaţie interesantă de carne şi ciuperci.
Supa de ciuperci cu carnat afumat
Pofta buna!
O sa incerc si eu supa asta de ciuperci, sa vedem cum iese