Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan din: orez, ulei de masline, sunca, ciuperci, unt, morcovi, ceapa, telina, faina, supa de carne, rozmarin, parmezan, patrunjel verde, sare si piper.
- 100 g orez cu bobul lung
- 1 lingura ulei de masline
- 80 g sunca
- 400 g ciuperci proaspete
- 60 g unt
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 telina
- 45 g faina
- 2 litri supa de carne din cub
- 1 fir de rozmarin
- parmezan ras
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Cand este gata, se strecoara si se lasa deoparte. intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajeste costita taiata, se scoate si se lasa pe hartie ca sa se absoarba surplusul de grasime.
In aceeasi tigaie se calesc ciupercile taiate, apoi se scot. La uleiul ramas in tigaie se adauga untul. Cand s-a topit, se pun morcovii, telina, ceapa taiata marunt si se calesc cateva minute. Apoi se presara faina se amesteca si se toarna incet in supa de carne ca sa nu se formeze cocoloase. Se reduce focul si se pune rozmarinul si se mai fierbe 15 minute.
Se adauga in supa orezul, costita si ciupercile si se mai fierbe pana cand toate ingredientele sunt gata. Supa se potriveste de sare si piper, se presara patrunjel verde si parmezan ras sau taiat frumos si se serveste.
Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan
Pofta buna!
O sa incerc si eu supa asta de ciuperci, ca vad ca are si costita si orez, deci trebuie sa fie destuld e buna