Supa de ciuperci cu pui
PrinteazaO reteta de supa de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, faina, ulei, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg ciuperci proaspete
- 500 g piept de pui
- 50 g faina
- 4-5 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curătati ciupercile, spălaţi-le, scurgefi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi călifi-le împreună cu ceapa tocată mărunt. Tăiaţi pieptul de pui în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă cu 1 linguriţă rasă de sare.
Când carnea este aproape fiartă, adăugaţi ciupercile şi ceapa călite. Amestecaţi făina cu o cană din supă, până ce obţineţi o compoziţie de consistenţa unei smântâni. Turnaţi amestecul, diluat cu puţină apă rece, în oală, amestecând încontinuu.
Fierbeţi încă 15 minute la foc mic, servifi supa fierbinte, presărată cu pătrunjel.
Pofta buna!