Supa de ciuperci cu rosii si orez
PrinteazaSupa de ciuperci cu rosii si orez din: morcovi, ţelină, ceapă, usturoi, orez, ciuperci, ulei, rosii, supa de legume, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 1 lingură orez
- 500 g ciuperci
- 3 linguri ulei
- 6 roşii bine coapte
- 100 ml supă legume
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dai rădăcinoasele prin râzătoare şi le pui la fiert în 2,51 de apă.
Separat, tai ciupercile, bine spălate, feliuţe, cu tot cu codiţe, încingi uleiul şi pui la călit ceapa tăiată mărunt, adaugi usturoiul mărunţit, ciupercile, sare şi piper după gust, amesteci şi torni supa de legume.
Laşi să fiarbă, acoperit, 10 minute, apoi le răstorni în oala cu legume.
Adaugi orezul spălat, îl ţii să se fiarbă şi pui roşiile date prin râzătoare. După 10 minute, opreşti focul şi presari pătrunjelul.
Supa de ciuperci cu rosii si orez
Pofta buna!