Supa de ciuperci si rosii
PrinteazaSupa de ciuperci si rosii din: ciuperci, rosii, morcov, usturoi, ceapa, cartofi, oua, sare, piper, ulei.
- 500 g pâinişoare (ciuperci)
- 3 roşii româneşti
- 1 morcov
- 1 fir de usturoi verde
- 2 cepe verzi
- 2 cartofi noi
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Intâi de toate speli ciupercuţele, apoi le tai fideluţă şi le dai în clocot circa 15 minute.
Intr-un vas mai înalt, pui 2 linguri cu ulei şi adaugi ceapa tăiată rondele şi morcovul tăiat rondele, dat pe râzătoare sau cum preferi. Adaugi şi usturoiul tăiat mărunt şi îl căleşti circa 2-3 minute.
Torni 3 litri de apă. Pui cartofii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă. Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi roşiile tăiate mărunt. Mai dai 2-3 clocote.
Inainte de a opri focul, adaugi ouăle, de la care ai separat mai întâi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci în oală de câteva ori.
Când albuşul a devenit alb, opreşti focul şi serveşti supa.
Supa de ciuperci si rosii
Pofta buna!