Supa de ciuperci sau hribi
PrinteazaSupa de ciuperci sau hribi din: ciuperci, lamaie, sare, lapte, zahar, verdeata, piper, faina.
- 250 g ciuperci sau hribi
- 1/2 lamaie sau 1 lingura cu otet
- sare
- 1 pahar cu lapte rece
- 1 lingurita cu zahar
- verdeata tocata
- piper
- faina
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, le tăiaţi felii, le stropiţi cu zeamă de lămâie sau oţet îndoit cu apă.
Presăraţi deasupra 1 lingură cu făină şi lăsaţi câteva minute, apoi răsturnaţi ciupercile în vasul cu apă fierbinte.
Adăugaţi laptele nefiert, săraţi uşor, fierbeţi acoperit la foc mic 20 min, apoi adăugaţi zahărul şi puţin piper măcinat.
Batei oul cu supa fierbinte, puneti in supa, decorati cu verdeaţă tocată.
Serviţi supa caldă, cu crutoane.
Supa de ciuperci sau hribi
Pofta buna!