Supa de ciuperci cu unt

Printeaza

Supa de ciuperci cu unt din: ciuperci, unt, lapte, faina, sare, piper, zahar, verdeata.

Ingrediente:

  • 4-5 ciuperci mari
  • 2 linguri cu unt
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 lingură cu făină
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură cu zahăr
  • verdeaţă

 

Mod de preparare Supa de ciuperci cu unt:

Curăţaţi ciupercile, tocaţi şi codiţele, curăţate de pământ şi nisip şi spălate bine, tăiaţi felii subţiri ciupercile, pe lungul lamelelor, săraţi-le piperaţi-le şi presăraţi-le cu faină.

Lăsaţi-le să stea 10 minute.

Aşezaţi pe foc o oală cu 1 l de apă rece, când apa se încălzeşte puneţi laptele când supa ajunge la punctul de fierbere, adăugaţi ciupercile şi 1 lingură cu zahăr. Fierbeţi supa la foc mic 20 min.

Serviţi-o caldă, cu crutoane, decorată cu pătrunjel tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.