Supa de ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de ciuperci, ceapa, patrunjel, ulei de masline, supa de pasare, supa de vita, smantana lichida, sare, piper, cimbrisor, oregano, salvie.
- 200 g de ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 1 legătură de pătrunjel
- 10 ml ulei de măsline
- 500 ml de supă de pasăre
- 200 ml de supă de vită
- 100 ml smântână lichidă
- sare
- piper
- cimbrişor
- oregano
- salvie
Mod de preparare:
Se pune uleiul de măsline într-o cratiţă, se căleşte ceapa tocată timp de 2 minute la foc mic, după care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic, timp de 5-6 minute.
Se toarnă peste amestecul de ceapă şi ciuperci supele amestecate şi jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat mărunt.
Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 15-20 de minute, după care se adaugă sarea şi condimentele.
Apoi se ia vasul de pe foc, se bate smântână până devine o spumă şi se amestecă cu supa călduţă, se presară puţin piper şi restul de pătrunjel.
Supa de ciuperci
Pofta buna!