Supa clara cu galuste
PrinteazaSupa clara cu galuste din: oase de vita, rasol de vita, zarzavat de supa, ceapa, ienibahar, foi de dafin, patrunjel, carne tocata de vita, albusuri, sare, unt, nucsoara, faina, patrunjel.
- 300 g oase de vita
- 300 g rasol de vita
- 500 g zarzavat de supa
- 100 g ceapa
- 10 boabe ienbahar
- 2 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
- 200 g carne tocata de vita
- 3 albusuri
- sare
- 2 linguri unt
galuste:
- 50 g unt
- 2 oua
- sare
- nucsoara
- 100 g faina
- patrunjel
Mod de preparare:
Se pun într-o oală oasele şi carnea şi se acoperă cu o cantitate suficientă de apă. Se curăţă 2/3 din cantitatea de zarzavat de supă şi se taie bucăţi. Se taie în două ceapa, necurăţată. Toate se adaugă în oală, împreună
cu mirodeniile şi pătrunjelul şi se lasă să se pătrundă la foc mijlociu cca 4 ore. Apoi se strecoară supa printr-un tifon şi se lasă să se răcească.
Pe fundul unei alte oale se aşază carnea cu restul de legume şi se toarnă supa rece; se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 1 oră. Apoi se adaugă albuşurile bătute. Se mai fierbe cca 30 min., apoi se strecoară prin tifon.
Pentru găluşte, se bate untul; se adaugă sare, piper, făină şi se amestecă. Se lasă să se odihnească cca 15 min. Apoi se scot găluşte şi, cu ajutorul a 2 linguriţe, se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb cca 5 min. şi se lasă să se scurgă.
Inainte de servire se taie bucăţele legumele şi se călesc în unt topit. Pe farfurii preîncălzite se aşază legumele şi găluştele şi se toarnă supa fierbinte. Se garniseşte cu pătrunjel.
Supa clara cu galuste
Pofta buna!