Supă clară de carne, in cană
PrinteazaO reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina, ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare.
- 400 g pulpă de vită
- 1/4 găină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină, tulpină şi frunze
- 1 roşie mică
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile şi puneţi-le întregi într-o oală cu cel puţin 3 l de apă rece cu sare. Puneţi şi carnea de vită şi găina bine curăţată, daţi în clocot, apoi lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic circa 2 ore, spumuind bine.
Stingeţi focul, lăsaţi supa să se răcorească şi potriviţi de sare. Scoateţi carnea şi legumele din supă, treceţi-o într-un alt vas, apoi băgaţi-o la frigider. Această operaţiune este necesară pentru a se solidifica grăsimea lăsată de carne şi pentru a o putea înlătura mai uşor.
Când folosiţi supa, strecuraţi-o printr-un tifon foarte curat într-un castron, aromatizaţi cu un praf de nucşoară rasă şi mai daţi-o în clocot 15 minute. Serviţi supa foarte fierbinte în căni de consomme.
Supă clară de carne, în cană
Poftă bună!