Supă clară de carne, in cană

Printeaza

O reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina, ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare.

Ingrediente:Supă clară de carne, in cană

  • 400 g pulpă de vită
  • 1/4 găină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină, tulpină şi frunze
  • 1 roşie mică
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile şi puneţi-le întregi într-o oală cu cel puţin 3 l de apă rece cu sare. Puneţi şi carnea de vită şi găina bine curăţată, daţi în clocot, apoi lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic circa 2 ore, spumuind bine.

Stingeţi focul, lăsaţi supa să se răcorească şi potriviţi de sare. Scoateţi carnea şi legu­mele din supă, treceţi-o într-un alt vas, apoi băgaţi-o la frigider. Această operaţiune este necesară pentru a se solidifica grăsimea lăsată de carne şi pentru a o putea înlătura mai uşor.

Când folosiţi supa, strecuraţi-o printr-un tifon foarte curat într-un castron, aromatizaţi cu un praf de nucşoară rasă şi mai daţi-o în clocot 15 minute. Serviţi supa foarte fierbin­te în căni de consomme.

Supă clară de carne, în cană

Supă clară de carne, in cană

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.