Supa clara de ceapa
PrinteazaSupa clara de ceapa din: ceapa, usturoi, bacon, carne tocata de vita, apa, maghiran, cepsoara, sare, piper, ulei, albusuri.
- 600 g ceapa taiata mare
- 20 g usturoi
- 200 g bacon taiat
- 500 g carne tocata de vita
- 1 l apa rece
- 1 legatura maghiran
- 1 legatura cepsoara, taiata fin
- sare
- piper
- ulei
- 3 albusuri
Mod de preparare:
Incingi uleiul şi căleşti baconul câteva minute. Adaugi ceapa, sarea şi pi-perul şi laşi la foc mare să se.înmoaie, apoi torni apă şi ţii la fiert până când se caramelizează ceapa. O dai deoparte, la rece.
Intr-o oală ţinută la congelator, pui carnea tocată, usturoiul zdrobit, maghiranul, cele 3 albuşuri, sarea şi torni litrul de apă rece. Amesteci, adaugi ceapa caramelizată, guşti, potriveşti de sare şi laşi oala la foc foarte mic până când fierbe carnea.
Strecori zeama printr-o sită. Serveşti supa clară, presărată cu cepşoară.
Supa clara de ceapa
Pofta buna!