Supa clara de ciuperci cu nucsoara
PrinteazaSupa clara de ciuperci cu nucsoara din: ciuperci uscate, supă de legume, margarină, sare, zahăr, nucşoară, gris, ceapă verde, supă de legume, Sherry sec, ciuperci Champignon.
- 5 ciuperci uscate
- 1/8 l supă de legume
- 1 lingură margarina
- 1 praf zahăr
- nucşoară măcinată
- 80 g griş
- sare
In plus:
- 1 legătură ceapă verde
- 1200 ml supă de legume
- 2 lingură Sherry sec
- 8-10 ciuperci Champignon
Mod de preparare:
Dimineaţa: ciupercile se înmoaie 10 min. în apă călduţă. Se scurg şi se toacă. Pentru găluşte, se dă supa în fiert cu margarină, sare, zahăr, nucşoară şi ciuperci.
Se toarnă grişul în ploaie şi se amestecă până ce se formează o găluşcă. Se lasă să se răcorească. Se potriveşte de gust cu sare şi piper.
Se dă in fiert 1 l de apă cu sare. Se iau cu linguriţa găluşte din compoziţie şi se fierb în apă, la foc moale, cca. 5 min.
Se curăţă ceapa verde, şi se taie bucăţi de 2 cm. Se încălzeşte supa de legume şi se potriveşte de gust cu sherry. Se curăţă ciupercile, se taie decorativ şi se lasă să fiarbă în supa de carne 2 min.
Găluştele şi ciupercile se aşazâ în farfuriile de supă preîncălzite şi se completează cu supă fierbinte. Se presară deasupra rondele de ceapa ciorii.
Supa clara de ciuperci cu nucsoara
Pofta buna!