Supa clara de pui cu hagina
PrinteazaSupa clara de pui cu hagina din: pui de 1,5 kg, sare, vin, bicarbonat, hagina, ghimbir, piper.
- 1 pui de 1,5 kg
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe vin
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură hagina
- 1 lingură ghimbir
- piper
Mod de preparare:
Pe planşeta de gătit se taie puiul de-a lungul spatelui, apoi în continuare de-a lungul gâtului. Se înlătură măruntaiele, guşa, ghearele şi capetele aripilor. Se spală bine şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece, spumându-se ori de câte ori este nevoie.
Inainte de a fi complet făcut, se scoate puiul, se spală bine de eventuale resturi de spumă şi se pune înapoi în oală, tot la foc mediu.
Când apa începe să fiarbă, se adaugă sarea, vinul, hagina, ghimbirul şi piperul. Se dă focul la mic şi se lasă să fiarbă acoperit încă trei ore. Inainte de servire se adaugă bicarbonat.
Supa clara de pui cu hagina
Pofta buna!
Foarte buna supa de pui