Supa clara de legume cu tarhon

Printeaza

Supa clara de legume cu tarhon din: dovlecel, morcovi, ceapa, ciuperci, telina, patrunjel, ardei, usturoi, ardei iute, ulei, dafin, sare, piper, iaurt, parmezan, menta, tarhon.

Ingrediente:

  • un dovlecel
  • doi morcovi
  • 10 cepe mici
  • 300 g ciuperci
  • o felie de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un ardei capia
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui
  • o frunză de dafin
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • iaurt gras
  • parmezan
  • mentă verde
  • tarhon verde

 

Mod de preparare:

Morcovii, rădăcina de pătrunjel şi felia de ţelină se curăţă, se spală, se taie felii subţiri.

Dovlecelul se spală, se taie înjumătăţi, apoi felii potrivit de groase.

Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi sau sferturi şi se pun într-un bol, iar cepele se curăţă de foi.

Ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie julien. Intr-o oală se încinge uleiul, se pun morocovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă cepele şi ardeiul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă dovleceii şi ciupercile. S

călesc încă cinci minute, se toarnă un litru de apă şi se condimentează.

Se adaugă frunza de dafin, cozi de pătrunjel şi se fierb la foc mediu 25 de minute.

adaugă usturoiul întreg, ardeiul iute tăiat felii şi se mai ţine cinci minute pe foc. Se scot frunza de dafin şi ardeiul iute, se presară pătrunjel tocat şi se serveşte.

 

Supa clara de legume cu tarhon

Supa clara de legume cu tarhon

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.