Supa clasica cu galuste
PrinteazaSupa clasica cu galuste din: ceapa, morcov, ulei, patrunjel, unt, oua, gris, sare.
- un morcov
- o ceapă
- o rădăcină pătrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
- pătrunjel
Pentru găluşte:
- 80 g unt
- 2 ouă
- 130 g griş
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert în apă cu puţină sare şi ulei morcovul curăţat şi tăiat, ceapa întreagă şi rădăcina de pătrunjel.
Pentru găluşte, se mixează untul timp de un minut pentru a-l face cremos. Se bat ouăle şi se adaugă jumătate din ele peste unt, apoi jumătate din cantitatea de griş.
Se amestecă, se adaugă restul de ouă şi griş. Se amestecă şi se dă la rece pentru 15 minute.
Când clocoteşte supa şi sunt gata fierte legumele, se iau mici cantităţi cu lingura din aluatul de la rece şi se pun în supă. Se lasă 5 minute la foc mare şi apoi 10-15 minute la foc mic.
Supa se serveşte cu pătrunjel deasupra.
Pofta buna!