Supa clasica cu galuste

Printeaza

Supa clasica cu galuste din: ceapa, morcov, ulei, patrunjel, unt, oua, gris, sare.

Ingrediente:Supa clasica cu galuste

  • un morcov
  • o ceapă
  • o rădăcină pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • pătrunjel

Pentru găluşte:

  • 80 g unt
  • 2 ouă
  • 130 g griş
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert în apă cu puţină sare şi ulei morcovul curăţat şi tăiat, ceapa întreagă şi rădăcina de pătrunjel.

Pentru găluşte, se mixează untul timp de un minut pentru a-l face cremos. Se bat ouăle şi se adaugă jumătate din ele peste unt, apoi jumătate din cantitatea de griş.

Se amestecă, se adaugă restul de ouă şi griş. Se amestecă şi se dă la rece pentru 15 minute.

Când clocoteşte supa şi sunt gata fierte legumele, se iau mici cantităţi cu lingura din aluatul de la rece şi se pun în supă. Se lasă 5 minute la foc mare şi apoi 10-15 minute la foc mic.

Supa se serveşte cu pătrunjel deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.