Supa clasica de varza
PrinteazaSupa clasica de varza din: varza murata, carnati afumati, untura, ceapa, faina, sare, zahar, piper, boia.
- 500 g varză murată
- 300g cârnaţi afumaţi
- untură
- 1 ceapă
- făină
- sare
- zahăr
- piper boabe
- boia
Mod de preparare:
Se fierbe într-un litru de apă varza murată. Se adaugă puţină sare, zahăr şi câteva boabe de piper. Când varza a fiert pe jumătate, se pun cârnaţii, tăiaţi rondele.
Separat, se încinge o lingură de untură, se căleşte ceapa tăiată mărunt, apoi se presară puţină boia şi două linguri rase de făină. Rântaşul obţinut se stinge cu supa de varză, omogenizând foarte bine, astfel încât să nu rămână cocoloaşe.
Se toarnă în supă şi se mai dau câteva clocote.
Pofta buna!