din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, crema de tartar, ciocolata cu lapte, frisca, unt nesarat. Macarons, aceste bijuterii ale patiseriei franceze, sunt mai mult decât o simplă gustare; ele sunt o experiență culinară rafinată, care combină texturi delicate cu arome intense. Varianta noastră […]
Supa de coltunasi cu ceapa
PrinteazaSupa de coltunasi cu ceapa din: unt, făină, cuburi de supă, pătrunjel verde, ou, ceapă verde, boia, sare, smântână.
Ingrediente:
- 20 g unt
- 1 lingură de făină
- 2 cuburi de supă
- 1 legătură de pătrunjel verde
Pentru colţunaşi:
- 1 ou
- făină cât cuprinde
- 1 lingură de unt
- 1 legătură de ceapă verde
- un vârf de cuţit de boia
- sare
servit:
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Supa de coltunasi cu ceapa: face un rântaş alb din ulei şi făină, se stinge cu 1 litru de apă, se adaugă cuburile de supă şi pătrunjelul verde tocat.
fierbe câteva minute, apoi se adaugă colţunaşii. căleşte ceapa tăiată mărunt cu cozi cu tot şi, când este rumenită, se presară cu boia şi puţină sare.
face o foaie de tăiţei subţire, se pune câte o linguriţă din compoziţia de ceapă la distanţe egale pe jumătate din foaie.
acoperă cu cealaltă jumătate, iar spaţiul dintre grămăjoare se apasă bine cu degetul ca să se lipească foaia. taie pătrăţele cu pintenul pentru colţunaşi şi se fierb în supă. Se serveşte cu smântână.
Pofta buna!
Pui cu Cimbru și Lămâie – Deliciu Aromat și Ușor de Preparat
din: piept de pui, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Această rețetă simplă și delicioasă de pui cu cimbru și lămâie aduce un gust suav și aromatic în farfurie. Marinada formată din cimbru proaspăt, lămâie zemoasă, […]
Nu am mancat supa din asta pana acum