Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui
PrinteazaSupă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa, patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet.
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 fir de praz
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- sare
pentru coltunasi:
- 2 oua
- 200 g faina
- 1 lingura apa
- 100 g piept de pui
- 1 lingurita pesmet
Mod de preparare:
Cureţi morcovul, ţelina, prazul şi ceapa. Tai morcovul, ţelină şi prazul cubuleţe şi le pui la fiert cu ceapa întreagă în apă şi cu un praf de sare.
Pregatesti coltunasii: Amesteci un ou cu făină, un praf de sare şi o lingură de apă. Frămânţi un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie subţire. Laşi foaia de a- luat să se usuce puţin şi între timp treci pieptul de pui prin maşina de tocat şi-l amesteci cu pesmetul şi oul rămas.
Tai din aluat pătrate cu latura de 2 cm şi pui pe fiecare câte o jumătate de linguriţă din compoziţia de carne. Presezi bine marginile colţunaşilor şi după ce i-ai pregătit pe toţi îi adaugi cu grijă în supa care clocoteşte. Laşi totul să fiarbă 10-15 minute, apoi dai supa deoparte, scoţi ceapa întreagă fiartă şi presari pătrunjelul tocat fin.
Pofta buna!
bunica ne facea coltunasi, ce vremuri!