Supă de conopidă cu brânză
PrinteazaO reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte, parmezan, patrunjel si iaurt.
- 1 conopidă mare
- 3 linguri de unt
- 1 ceapă mare tăiată mărunt
- 3 ceşti de lapte
- brânză/parmezan
- pătrunjel
- o ceaşcă de iaurt
Mod de preparare:
Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu sare, până când se înmoaie, după care se scurge. În acelaşi timp, pui untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugi peste el ceapa mărunţită şi laşi câteva minute pe foc, amestecând continuu. Mai apoi, torni cele 3 ceşti de lapte lent şi amesteci, urmate de ceaşca de iaurt.
Acum ia jumătate de conopidă şi toac-o mărunt, pentru o obţine o cremă de conopidă. Adaugă peste ea amestecul din tigaie şi o anumită cantitate de apă fierbinte, în funcţie de gusturile tale. Lasă totul la fiert 5 minute, cu capac peste cratiţă.
Adaugă, mai apoi bucheţelele de conopidă rămase. la final, garniseşte cu pătrunjel şi brânză parmezan.
Supă de conopidă cu brânză
Pofta buna!