Supă de conopidă cu brânză

Printeaza

Supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte, parmezan, patrunjel si iaurt.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapă mare tăiată mărunt
  • 3 ceşti de lapte
  • brânză/parmezan
  • pătrunjel
  • o ceaşcă de iaurt

 

Mod de preparare:

Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu sare, până când se înmoaie, după care se scurge.

În acelaşi timp, pui untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugi peste el ceapa mărunţită şi laşi câteva minute pe foc, amestecând continuu.

Mai apoi, torni cele 3 ceşti de lapte lent şi amesteci, urmate de ceaşca de iaurt.

Acum ia jumătate de conopidă şi toac-o mărunt, pentru o obţine o cremă de conopidă.

Adaugă peste ea amestecul din tigaie şi o anumită cantitate de apă fierbinte, în funcţie de gusturile tale.

Lasă totul la fiert 5 minute, cu capac peste cratiţă.

Adaugă, mai apoi bucheţelele de conopidă rămase. la final, garniseşte cu pătrunjel şi brânză parmezan.

 

Supă de conopidă cu brânză

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.