Supa de conopida cu legume si crutoane
PrinteazaSupa de conopida cu legume si crutoane din: conopida, morcov, ceapa, cartofi, usturoi, unt, apa, sare, piper, patrunjel verde, ulei, crutoane de paine.
- 1 conopida
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 3 catei de usturoi
- 1 cubulet de unt (cam 1 lingurita)
- circa 1 l apa
- sare
- piper
- patrunjel verde
- putin ulei
- crutoane de paine si cascaval
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovul şi cartofii. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, iar cartofii şi morcovul le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei.
Adaugi bucheţelele de conopidă, usturoiul pisat, sare, piper şi apă şi laşi la foc moderat până când fierb bine toate ingredientele.
Pui totul în blender împreună cu untul, până obţii o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase, la nevoie adăugând puţin lapte t fierbinte.
Ornezi cu pătrunjel verde şi serveşti preparatul alături de crutoane.
Supa de conopida cu legume si crutoane
Pofta buna!