Supa de conopida cu morcov si smantana din: conopidă, apa, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, unt şi făină, mărar, smântână pentru gătit, sare.
Ingrediente:
1 conopidă de dimensiune mijlocie
2 l apă
1 morcov
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
câte 1 lingură unt şi făină
2 legături mărar
1/2 pahar smântână pentru gătit
sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai mărunt morcovul, ceapa şi rădăcina de pătrunjel. Le fierbi în apă uşor sărată.
Topeşti untul într-o oală de 4 litri, presari făina, amesteci şi stingi cu supă de legume, pe care o torni treptat, în timp ce amesteci încontinuu ca să încorporezi lichidul şi să nu se formeze cocoloaşe.
Desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi până se înmoaie, în supă. Adaugi sau nu zarzavaturile fierte. Sărezi supa după gust şi torni smântână, după care laşi supa să mai dea în câteva clocote.
Inainte de servire, presari mărar fin tocat în fiecare porţie sau îl aduci la masă pe o farfurie, ca să-şi asezoneze fiecare porţia.
Supa crema de conopida cu cheddar din: conopida, ceapa, usuroi, ulei de masline, supa de pui, cheddar, cimbru, sare. Ingrediente: 1 conopidă, rupta buchetele 2 cepe 3 catei usturoi, tocat 1 lingură de ulei de măsline 4 cesti supa de pui 1 ½ cesti de branza cheddar, rasa 1 lingură de cimbru proaspăt, tocat 1 […]
Supa crema de conopida cu telina din: conopida, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 2 ţeline 2 cepe 4 conopide sare piper 2 linguri ulei mărar tăiat fin Mod de preparare: Cureţi legumele şi le tai mărunt. Ceapa o tai cubuleţe şi o căleşti în ulei încins. Adaugi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.