Supă de conopida cu smântână
PrinteazaO reteta de supa de conopida cu smantana din: conopida, ceapa, patrunjel, telina, marar, usturoi, smantana, telemea, ulei, sare si piper. Conopida = este bogată în vitaminele A, C, B, E, în calciu, magneziu, fier şi fosfor, în fibre, substanţe antioxidante şi anticancerigene. Recomandată în afecţiuni.digestive, constipaţie, obezitate. Are puţine calorii.
- 1 conopida mai mare
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 legatura marar
- 1 catel de usturoi
- 200 ml smantana
- 100 g telemea
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiţi untul şi amestecati-l cu zahărul praf până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi migdalele/nucile măcinate fin şi gălbenuşul.
Omogenizaţi. întindeti folie de foitaj şi decupaţi din ele ovale cu lungimea de maximum 10cm.
Pe fiecare oval de aluat puneţi câte 1 linguriţă din compoziţia cu unt. Peste acest amestec puneţi câte o feliuţă de prună.
Cu ajutorul unui cuţit faceţi pe marginea bucăţilor de aluat incizii cu lungimea de 0,5cm. Coaceţi în cuptorul încălzit dinainte, până când se rumenesc uniform.
Pudraţi cu zahăr praf înainte de servire.
Supă de conopida cu smântână
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de conopida cu smantana
- supa de conopida cu smantana
- supa de conopida cu smantana si marar