Supă de conopidă
PrinteazaO reteta de supa de conopida din: conopida, ulei, faina, galbenusuri, smantana, patrunjel si sare.
- 2 conopide mari
- 1 ceşcuţă cu ulei
- 2 linguri cu făină
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu smântână
- 1 lingură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi conopida şi o spălaţi în mai multe ape. O rupeţi în bucheţele şi o puneţi să fiarbă în 2 l de apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, treceţi conopida prin sită.
Adăugaţi făina desfăcută într-o ceşcuţă cu apă şi o subţiaţi cu zeama în care a fiert conopida.
Mai lăsaţi supa pe foc să dea câteva clocote. La final dregeţi supa cu gălbenuşurile bătute cu smântână. Serviţi supa cu verdeaţă tocată fin.
Supă de conopidă
Pofta buna!