Supă de crab, ardei si menta
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de crab, ardei si menta din: carne de crab, ardei gras, menta, ceapa verde, ardei capia, ulei de masline extravirgin, paine, supa concentrata de legume, lime, sare si piper.
- 450 g carne de crab
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 crenguţă de mentă
- 2 fire ceapă verde (doar partea albă)
- 1 ardei capia mic
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 felii de pâine
- 1 1 supă concentrată de legume
- 1 lime (sau lămâie)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe şi de nervurile albe din interior. Taie-i fâşiuţe foarte subţiri. Curăţă ceapa şi tai-o rondele subţiri. Pune-o într-o cratiţă cu ulei încins împreună cu ardeiul capia tăiat jumătăţi şi înăbuşă-le la foc mic, apoi adaugă ardeiul gras.
Măreşte flacăra puţin şi căleşte-le, condimentându-le cu sare şi piper, după gust.
Când ardeii s-au înmuiat pe jumătate, scoate-i şi pune în locul lor carnea de crab spălată bine şi tăiată în patru bucăţi. Toarnă supa concentrată de legume (sau apă) şi fierbe-o 5 minute la foc mediu. Pune ardeii din nou în cratiţă şi lasă totul să fiarbă.
Scoate bucăţile de crab şi taie-le fâşii; aromatizează supa cu mentă şi cu o bucăţică de coajă de lămâie. Adaugă fâşiile de crab şi amestecă.
Toarnă supa în 4 castronele, pune deasupra crutoane de pâine şi introdu-le în cuptor, sub grill. Serveşte supa de crab foarte fierbinte.
Supă de crab, ardei si menta
Pofta buna!