Supă de crab, ardei si menta

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de crab, ardei si menta din: carne de crab, ardei gras, menta, ceapa verde, ardei capia, ulei de masline extravirgin, paine, supa concentrata de legume, lime, sare si piper.

Ingrediente:Supă de crab, ardei si menta

  • 450 g carne de crab
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 crenguţă de mentă
  • 2 fire ceapă verde (doar partea albă)
  • 1 ardei capia mic
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 felii de pâine
  • 1 1 supă concentrată de legume
  • 1 lime (sau lămâie)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe şi de nervurile albe din interior. Taie-i fâşiuţe foarte subţiri. Curăţă ceapa şi tai-o rondele subţiri. Pune-o într-o cratiţă cu ulei încins împreună cu ardeiul capia tăiat jumătăţi şi înăbuşă-le la foc mic, apoi adaugă ardeiul gras.

Măreşte flacăra puţin şi căleşte-le, condimentându-le cu sare şi pi­per, după gust.

Când ardeii s-au înmuiat pe jumătate, scoate-i şi pune în locul lor carnea de crab spălată bine şi tăiată în patru bucăţi. Toarnă supa concentrată de legume (sau apă) şi fier­be-o 5 minute la foc mediu. Pune ardeii din nou în cratiţă şi lasă totul să fiarbă.

Scoate bucăţile de crab şi taie-le fâşii; aromatizează supa cu mentă şi cu o bucăţică de coajă de lămâie. Adaugă fâşiile de crab şi amestecă.

Toarnă supa în 4 castronele, pune deasupra crutoane de pâine şi introdu-le în cuptor, sub grill. Serveşte supa de crab foarte fierbinte.

Supă de crab, ardei si menta

Supă de crab, ardei si menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.