Supa de sparanghel cu crab din: zeama de pui, sparanghel, crabi, hasme, ulei, faina, sos de peste, piper, ou, ceapa. Ingrediente: 1 l zeamă de pui 300 g vârfuri de sparanghel verde 200 g crabi sau crevete 4 haşme 1 lingură de ulei 1 lingură făină de porumb 2 linguri sos de peşte sare piper […]
Supă de crabi de Maryland
PrinteazaGolful Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă. In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată.
Deşi unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie respectată.
Mai întâi, se fierb în apă o grămadă de legume: ceapă, morcovi, ţelină, cartofi, fasole verde, porumb, mazăre şi fasole Lima, împreună cu nişte roşii din conservă, puţin sos Worcestershire şi un amestec de condimente tipic american, numit Old Bay Seasoning, format din sare de ţelină, praf de muştar, foi de dafin şi boia de ardei.
Crabii se pot fierbe direct în supă urmând sâ fie scoşi apoi şi curăţaţi. Se poate evita aceasta operaţiune laborioasă cumpărând carne de crab gata curăţată.
Desigur, puteţi prepara această supă şi atunci când doriţi să folosiţi crabii de Maryland care au rămas neconsumaţi după o petrecere, adăugând carnea doar la sfârşit, ca să se păstreze textura fină.
Pentru a prepara această supă se pot folosi foarte bine şi crabii Dungeness ce provin de pe coasta de vest a Statelor Unite.
Doar că atunci, evident, nu se va mai numi supă de crabi de Maryland.
Supă de crabi de Maryland
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de cartofi si crabi
O retete de supa de cartofi cu carne de crab si morcov, praz, telina, ceapa, cimbru, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1/4 praz 100 g telina 200 g cartofi fainosi 1 ceapa mica 1 crenguta cimbru 1/2 lingurita ulei 250 ml supa 1 lingura smantana dulce sare piper 25 g carne de […]
Pofta buna!