Supa crema de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 salate 2 morcovi 2 cartofi 1 l supă vegetală 2 cepe 50 ml smântână 25 g unt 4 felii de pâine 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, […]
Supa Crema Ambasador – Potage Ambassadeur
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema ambasador din: unt, costita afumata, morcovi, ceapa, usturoi, mazare verde, orez, smantana, salata verde si sare.
- unt 50 g
- costiţă afumată 80 g
- praz (partea verde) 80 g
- morcovi 80 g
- ceapă 60 g
- un căţel de usturoi
- mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 600 g
- orez 40 g
- smântână 80 g
- salată verde 100 g
- sare după gust
Mod de preparare:
Costiţa se taie cubuleţe şi se prăjeşte auriu în jumătate din cantitatea de unt.
Se adaugă prazul, morcovii şi ceapa, toate tăiate mărunt.
Se prăjesc împreună timp de câteva minute. Se stinge cu supă sau apă (aprox. 1,5 1) cu o linguriţă de knorr.
Se aduce la fierbere şi se adaugă mazărea spălată şi scursă de apă. Se adaugă usturoiul şi se fierbe, până ce toate ingredientele sunt bine pătrunse.
Se pasează printr-o sită deasă şi se adaugă smântână şi orezul fiert separat în apă clocotită cu sare.
Se lasă încă 2-3 minute la foc mic şi se potriveşte gustul cu sare.
Salata se spală, se desface în foi, se rulează şi se taie fideluţe (chiffonnade).
Se căleşte 2-3 minute într-o tigaie cu unt şi se adaugă în cremă înainte de servire.
Poftă bună!
poate iti place si:
Supa crema de sfecla cu varza
Supa crema de sfecla cu varza din: sfecla, ceapa, morcovi, telina, cartofi, varza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle potrivite 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 1/2 ţelină ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 varză mică sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă ceapa, pătrunjelul şi un morcov, toacă-le mărunt şi pune-le la […]
Supa crema de broccoli si morcovi
Supa crema de broccoli si morcovi din: broccoli, morcovi, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 broccoli de circa 500 g 2 morcovi mici 1 rădăcină pătrunjel 1 felie rădăcină telină Mod de preparare: Fierbi legumele în circa 3 litri de apă, timp de 40-45 minute, la foc mic. După ce legumele s-au fiert, strecori supa, […]
Supa crema cu chorizo
Supa crema cu chorizo din: dovleac, chorizo, ceapa, boia. Ingrediente: 225 g chorizo, tăiat cuburi 2 cepe, tocate mărunt 1 lingură boia iute 1 kg dovleac, tăiat bucăţi 900 ml supă limpede de pui Mod de preparare: Prăjeşte chorizo până când devine crocant şi pune deoparte o treime din cantitate. Adaugă ceapa şi prăjeşte […]
Pofta buna!