Supă cremă cu anşoa
PrinteazaSupă cremă cu anşoa din: conopida, cartof, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ardei iute.
- 600 g conopida
- un cartof
- un ardei gras
- doua legaturi ceapa verde
- doi catei de usturoi
- 75 ml ulei de masline
- 100 g smantana
- 300 ml lapte dulce
- 100 g cascaval
- un borcanel cu fileuri de ansoa
- sare
- piper
- marar
- ardei iute
Mod de preparare:
Conopida se rupe în bucheţele mici, se spală şi se pune într-un bol. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă. Cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert doi litri de apă şi când începe să clocotească se pun cartoful, ardeiul gras şi conopida. Se condimentează, se toarnă uleiul de măsline şi se lasă să fiarbă.
Când sunt aproape fierte se adaugă jumătate din ceapa verde, usturoiul şi laptele dulce. Se continuă fierberea zece minute, se sco t legumele într-un vas şi se pasează cu un blender.
Se pun în altă oală, se toarnă din apa în care au fiert până ajunge la consistenţa dorită, se verifică de gust şi se mai fierbe cinci minute.
Se adaugă smântână, se amestecă, se lasă să se odihnească zece miinute şi se toarnă în boluri. Se aşa2ză desupra fileuri de anşoa, se presară cu ceapă verde şi caşcavcal ras şi se serveşte imediat.
In momentul servirii se mai poate adauga marar sau ardei iute tocate.
Supă cremă cu anşoa
Pofta buna!