Supa-crema de ardei copti
PrinteazaSupa-crema de ardei copti din: ardei, morcov, telina, patrunjel, ceapa, cartof, sare, piper.
- 3 ardei graşi, roşii
- 1 morcov
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 cartof
- sare şi piper
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Coace ardeii pe aragaz sau în cuptor.
Lasă-i să se răcească în apă rece, apoi curăţă-i de coajă şi seminţe, într-o oală pune la fiert morcovul, ţelină, pătrunjelul, ceapa şi cartoful, întregi, curăţate. Lasă-le să fiarbă 20 minute, apoi scoate-le şi pasează-le pe toate, inclusiv ardeii copţi, în afară de ceapă.
Păstrează apa în care au fiert legumele.
Toarnă piureul astfel obţinut înapoi în oala cu zeamă, asezonează după gust cu sare şi piper şi mai lasă să dea în câteva clocote. Stinge focul şi presară pătrunjelul tăiat mărunt.
Pofta buna!