Supa crema aromata de telina din: telina, ceapa, morcov, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 ţeline medii 1 ceapă 2 cartofi 1 morcov 1,5 l supă clară de pui/de legume sau apă 50 g unt 200 ml smântână de gătit sare piper Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, căleşte-o în unt, adaugă ţelina decojită […]
Supă cremă de berbecuţ
PrinteazaSupă cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare.
Ingrediente:
- 700 g carne de berbecut
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 2 galbenusuri
- 3 linguri smantana
- sare
Mod de preparare:
Supă cremă de berbecuţ: Spălaţi carnea şi fierbeţi-o 1 oră şi jumătate, la foc mic, în 2 litri apă uşor sărată, îndepărtând spuma formată la început.
Curăţaţi, spălaţi legumele şi adăugaţi-le în oală, completând cu apă fierbinte până la 2 litri.
Continuaţi fierberea pentru încă 1/2 oră. Mixaţi în blender 2/3 din carne, împreună cu legumele şi puţină supă.
Dacă nu aveţi la dispoziţie un blender, daţi carnea prin maşina de tocat, la care aţi montat sita cu orificii mici, apoi pasaţi legumele printr-o sită deasă.
Tăiaţi în cubuleţe carnea rămasă. Puneţi piureul de legume şi carne în zeama în care au fiert.
Potriviţi supa de sare, dregeţi-o cu gălbenuşurile bătute cu smântână şi mai daţi supa în câteva clocote.
Pofta buna
Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane
Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, unt, ulei, crutoane. Ingrediente: 1 kg miez de dovleac 2 cartofi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 50 g unt 1 lingură ulei de măsline 1 lingură seminţe de dovleac crutoane din pâine albă sare piper Mod de preparare: Intr-o oală […]
Pofta buna!