Supa-crema bicolora cu morcov si cartof
PrinteazaSupa-crema bicolora cu morcov si cartof din: morcovi, cartofi, ceapă, ţelină, sare.
- 3-4 morcovi
- 3-4 cartofi potriviţi
- 1 ceapă potrivită
- 1 rădăcină mică de ţelină
- un praf de sare
Mod de preparare:
Fierbi legumele întregi în apă cu sare. Când sunt fierte, le scurgi de zeamă, apoi le pasezi (eu le-am dat la blender) separat, astfel: morcovii cu ţelina, iar cartofii cu ceapa. în fiecare piure, adaugi supa în care au fiert legumele respective, atât cât este nevoie, astfel încât să rămână o cremă destul de groasă.
Potriveşti gustul de sare.
Decupezi un carton după forma bolului. Torni supele de câte o parte, apoi scoţi cartonul cu grijă.
Ornezi supa cu frunze de ţelină ori pătrunjel şi crutoane mici de pâine aurite in cuptor.
Pofta buna!