Supa-crema de broccoli si spanac

Printeaza

Supa-crema de broccoli si spanac din: broccoli, ceapa, morcovi, radacina de telina, usturoi, spanac, legume deshidratate, ulei de masline, smantana, ou, sare, piper.

 

Ingrediente:Supa_crema_de_broccoli_si_spanac

  • 1 buchet broccoli (300 g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina medie
  • 4 catei de usturoi
  • 150 g spanac proaspat
  • 2 linguri legume deshidratate
  • 2 linguri ulei de masline sau unt topit
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti si speli buchetelele de broccoli, spanacul, ceapa, morcovul si telina. Toci marunt ceapa.

Tai in cubulete morcovul si telina. Incalzesti uleiul intr-o oala si inabusi ceapa, turnand treptat 1/2 cana apa fierbinte.

Adaugi morcovul si telina, amestecand bine si adaugand apa, cand consideri ca a scazut.

Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugi legumele deshidratate si 2 litri de apa calduta.

Cand fierbe, pui broccoli, spanacul si usturoiul curatat. Dupa aproximativ 3 minute, stingi focul, acoperi oala cu un capac si lasi sa se raceasca 5-10 minute, intr-un alt bol, bati oul cu smantana si adaugi sare si piper dupa gust.

Cu un mixer vertical, pasezi legumele cu o cantitate mica de supa in care au fiert, astfel incat sa obtii o crema fina.

Daca ti se pare prea consistenta, o diluezi cu supa in care au fiert legumele.

Adaugi ouale si smantana, amesteci si pui din nou vasul pe foc mic, 5 minute, amestecand incontinuu.

Servesti supa-crema cu paine de casa.

Supa-crema de broccoli si spanac

Supa_crema_de_broccoli_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.