Supa-crema de broccoli si spanac
PrinteazaSupa-crema de broccoli si spanac din: broccoli, ceapa, morcovi, radacina de telina, usturoi, spanac, legume deshidratate, ulei de masline, smantana, ou, sare, piper.
- 1 buchet broccoli (300 g)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1/2 radacina de telina medie
- 4 catei de usturoi
- 150 g spanac proaspat
- 2 linguri legume deshidratate
- 2 linguri ulei de masline sau unt topit
- 150 ml smantana de gatit
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti si speli buchetelele de broccoli, spanacul, ceapa, morcovul si telina. Toci marunt ceapa.
Tai in cubulete morcovul si telina. Incalzesti uleiul intr-o oala si inabusi ceapa, turnand treptat 1/2 cana apa fierbinte.
Adaugi morcovul si telina, amestecand bine si adaugand apa, cand consideri ca a scazut.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugi legumele deshidratate si 2 litri de apa calduta.
Cand fierbe, pui broccoli, spanacul si usturoiul curatat. Dupa aproximativ 3 minute, stingi focul, acoperi oala cu un capac si lasi sa se raceasca 5-10 minute, intr-un alt bol, bati oul cu smantana si adaugi sare si piper dupa gust.
Cu un mixer vertical, pasezi legumele cu o cantitate mica de supa in care au fiert, astfel incat sa obtii o crema fina.
Daca ti se pare prea consistenta, o diluezi cu supa in care au fiert legumele.
Adaugi ouale si smantana, amesteci si pui din nou vasul pe foc mic, 5 minute, amestecand incontinuu.
Servesti supa-crema cu paine de casa.
Supa-crema de broccoli si spanac
Pofta buna!