Supa crema de sparanghel verde din: sparanghel, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, piper, sare, lapte, supa de pui, suc de limeta. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale […]
Supă-cremă de broccoli
PrinteazaSupă-cremă de broccoli din: broccoli, ceapa, patrunjel, smantana, usturoi, telina, sare, piper si ulei de masline.
- 1/2 kg broccoli
- 1 ceapa mica
- 1 legatura de patrunjel/marar proaspat
- 300 g smantana
- 2 catei de usturoi
- 1 telina
- sare
- piper
- 4-5 linguri cu ulei de masline
Mod de preparare:
Desfă broccoli în bucheţele şi fierbe-le în apă cu sare. Taie ţelina în bucăţi şi pune-o şi pe ea la fiert cu broccoli.
Când sunt gata, scoate-le cu o spumieră şi pune-le într-o sită să se scurgă. Inăbuşă ceapa şi usturoiul feliat în puţin ulei de măsline, un praf de sare şi 2-3 linguri cu apă.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă bucheţelele de broccoli şi ţelina tăiată mărunt.
Toarnă un pic de apă şi lasă acoperit vreo zece minute la foc potrivit.
Ia de pe foc, lasă să se răcorească, apoi pune totul în blender, împreună cu pătrunjelul verde.
Pasează, tornă apă până ce obţii consistenţa dorită şi pune pe foc până dă într-un clocot.
Sărează dacă e nevoie, pune în boluri şi adaugă în fiecare o lingură cu smântână.
Cu lingura, trasează desene din smântână pe fondul de broccoli.
Supă-cremă de broccoli
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de sparanghel verde
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema broccoli smantana
E prea verde supa asta de broccoli