Supă cremă bulgărească de vară
PrinteazaO reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras rosu, sare si piper alb.
- 1 kg castraveţi
- 2-3 căţei de usturoi
- ulei de floarea soarelui (circa 100 ml)
- 100 g nuci
- 500 g iaurt gras
- mărar verde
- cimbru
- 250 g smântână grasă
- 1 ardei gras roşu
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Splei castravetii, ii tai marunt sau ii dai pe razatoarea mare, ii acoperi cu sare si ii lasi la rece pentru vreo 30 de minute.
Intre timp, faci o cremă din usturoiul pisat, nucile prăjite şi mărunţite, ulei, iaurt, smântână, sare şi piper.
Storci castraveţii de lichidul lăisat şi amesteci cu sosul de lactate, asezonând cu mărar, cimbru şi ardeiul tăiat cubuleţe.
Serveşti supa cu felii de pâtine neagră prăjită sau cu crutoane de caşcaval.
Pofta buna!