Supa crema cu carnaciori

Printeaza

Supa crema cu carnaciori din: conopida, carnaciori, ceapa, porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 1-2 cârnăciori uscaţi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 ceşcuţă cu porumb
  • 1 lingură cu făină
  • 300 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Supa crema cu carnaciori: Desfă conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu sare. Separat, fierbe cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Scurge legumele şi zdrobeşte-le.

Nu arunca zeama. Căleşte ceapa. Când ceapa devine sticloasă, încorporează făina. Adaugă piureul de legume.

Subţiază cu zeama în care a fiert co­nopida, cam un litru, în funcţie de cât de groasă vrei să fie supa. Adaugă porumbul, sare şi mai lasă să dea în câteva clocote.

La final, drege cu smântână bătută cu gălbenuşurile. Serveşte cu cârnăciorii tăiaţi felii şi rumeniţi în puţin ulei.

 

Pofta buna!

 

 

Salată de pui cu nuci și mere

Salată de pui cu nuci și mere – Merele adaugă un aport semnificativ de vitamina C și fibre, în timp ce nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii. Puiul, bogat în proteine, transformă această salată într-un preparat complet și hrănitor, perfect pentru cei care doresc să își mențină energia […]

Conservă de Zacuscă de Vinete

Conservă de Zacuscă de Vinete – Gust Autentic și Savuros – una dintre cele mai apreciate și iubite rețete tradiționale românești. Această delicioasă pastă de legume coapte, aromată cu ceapă, ardei și roșii, este un adevărat deliciu care poate fi savurat în orice moment al anului. Preparată corect, zacusca de vinete păstrează toate aromele intense […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.