Supa-crema de cartof cu crema de telina

Printeaza

Supa-crema de cartof cu crema de telina din: cartofi, cremă de ceapă, cremă de ţelină, smântână, făină, cub de supă, sare, chiflă uscată.

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi mai mari sau 6 mai mici
  • 1 linguriţă de cremă de ceapă
  • 2 linguriţe de cremă de ţelin
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură rasă de făină
  • 1 cub de supă
  • sare
  • 1 chiflă uscată

Mod de preparare:

Supa-crema de cartof cu crema de telina: Cartofii se curăţă, se spală şi se dau repede pe râzătoare, introducându-i în apă rece de un deget, ca să nu devină ma­ronii.

Adăugăm crema de ceapă, cea de ţelină, un vârf de cuţit de sare şi fierbem compoziţia până ce devine o pastă.

Diluăm cu 4 farfurii de apă rece, adăugăm făina frecată cusmântână şi, când ,începe să fiarbă, punem şi cubul de su­pă.

Se fierbe până la dizolvarea cubului. între timp prăjim pe uscat chifla tăiată cuburi şi, când servim supa, punem deasupra câteva crochete de chiflă.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.