Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb

Printeaza

Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb din: ulei, costita afumata, ceapa, usturoi, boia, cartofi, supa de pui, cimbru, porumb, smantana.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei
  • 200 g costiţă afumată
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 căţel usturoi, tocat
  • 1 linguriţă boia
  • 2 cartofi dulci – circa 800 g – curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi mici
  • 1,2 litri supă limpede de pui
  • 3 crenguţe de cimbru
  • 300 g porumb congelat
  • 75 g smântână

 

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură ulei şi prăjeşte costiţa 3-4 min, până când se rumeneşte. Pune-o deoparte pe farfurie, şterge vasul cu şerveţel.

Încinge uleiul rămas în acelaşi vas şi prăjeşte ceapa 3-4 min, până când se rumeneşte, apoi adaugă usturoiul şi boiaua şi ţine pe foc 1 min.

Adaugă cartofii dulci, supa şi cimbrul, adu la punctul de fierbere şi apoi lasă să fiarbă înăbuşit 15 min.

Adaugă porumbul, smântână şi costiţa şi continuă să fierbi 5 min sau până când cartofii se pătrund.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.