Supa crema de cartofi dulci, costita si porumb
PrinteazaSupa crema de cartofi dulci, costita si porumb din: ulei, costita afumata, ceapa, usturoi, boia, cartofi, supa de pui, cimbru, porumb, smantana.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei
- 200 g costiţă afumată
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 căţel usturoi, tocat
- 1 linguriţă boia
- 2 cartofi dulci – circa 800 g – curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi mici
- 1,2 litri supă limpede de pui
- 3 crenguţe de cimbru
- 300 g porumb congelat
- 75 g smântână
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură ulei şi prăjeşte costiţa 3-4 min, până când se rumeneşte. Pune-o deoparte pe farfurie, şterge vasul cu şerveţel.
Încinge uleiul rămas în acelaşi vas şi prăjeşte ceapa 3-4 min, până când se rumeneşte, apoi adaugă usturoiul şi boiaua şi ţine pe foc 1 min.
Adaugă cartofii dulci, supa şi cimbrul, adu la punctul de fierbere şi apoi lasă să fiarbă înăbuşit 15 min.
Adaugă porumbul, smântână şi costiţa şi continuă să fierbi 5 min sau până când cartofii se pătrund.
Pofta buna!