Supa crema de cartofi dulci cu iaurt
PrinteazaSupa crema de cartofi dulci cu iaurt din: cartofi, ceapa, morcov, sare, piper, foi de dafin, iaurt, ardei, patrunjel.
Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar. Potasiul este important pentru echilibrul electrolitic și pentru sănătatea inimii.
Deși dulce, cartoful dulce are un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că el eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent și stabilizează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru este benefic în gestionarea diabetului și menținerea nivelului de energie constant pe parcursul zilei.
- 3 cartofi dulci
- 2 cepe
- 1 morcov
- sare
- piper măcinat
- 2 foi de dafin
- 100 g iaurt cremos degresat
- ardei iute
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cepele, cartofii şi morcovul. Le tai cubuleţe, dar laşi ceapa întreagă.
Pui la fiert legumele cu foile de dafin şi o linguriţă de sare.
Când au fiert, scurgi zeama şi o păstrezi. Pasezi legumele în blender sau cu mixerul vertical.
Subţiezi cu zeama în care au fiert, până la consistenţa dorită, apoi adaugi sare şi piper după gust.
Torni supa în boluri şi deasupra garniseşti cu iaurt cremos şi pătrunjel fin tocat.
Serveşti supa alături de pâine prăjită si ardei iute.
Supa crema de cartofi dulci cu iaurt
Pofta buna!