Supa crema de cartofi cu lapte dulce
PrinteazaSupa crema de cartofi cu lapte dulce din: cartofi, ceapa, smantana, lapte dulce, patrunjel, piper, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2-3 cepe mari
- 2-3 linguri de smântână (sau unt)
- 0,7 I lapte dulce
- 1 legătură pătrunjel
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Supa crema de cartofi cu lapte dulce: In circa 2 l apă se pun la fjert cartofii tăiaţi în cubuleţe şi cepele tăiate în jumătăţi.
Când au fiert bine, se scot din zeamă şi se pasează cu furculiţa (sau cu mixerul) sau se trec printr-o sită mai deasă.
Pasta obţinută se dilueaza cu laptele, smântână, şi cu o parte din apa în care a fiert zarzavatul.
Totul se mai dă în două clocote, se adaugă sarea şi piperul şi crema poate fi servită caldă, cu pătrunjel verde tocat, presărat în bolul (farfuria) în care este prezentată la masă.
Uzual, consistenţa supei (cremei) este apropiată de cea a laptelui bătut.
Pofta buna!