Supa crema de cartofi cu lapte dulce

Printeaza

Supa crema de cartofi cu lapte dulce din: cartofi, ceapa, smantana, lapte dulce, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2-3 cepe mari
  • 2-3 linguri de smântână (sau unt)
  • 0,7 I lapte dulce
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Supa crema de cartofi cu lapte dulce: In circa 2 l apă se pun la fjert cartofii tăiaţi în cubuleţe şi cepele tăiate în jumătăţi.

Când au fiert bine, se scot din zeamă şi se pasează cu furculiţa (sau cu mixerul) sau se trec printr-o sită mai deasă.

Pasta obţinută se dilueaza cu laptele, smântână, şi cu o parte din apa în care a fiert zarzavatul.

Totul se mai dă în două clocote, se adaugă sarea şi piperul şi crema poate fi servită caldă, cu pătrunjel verde tocat, presărat în bolul (farfuria) în care este prezentată la masă.

Uzual, consistenţa supei (cremei) este apropiată de cea a laptelui bătut.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.