Supa-crema de cartofi cu paste si sos pesto
PrinteazaSupa-crema de cartofi cu paste si sos pesto din: ceapa, cartofi, slanina, ulie de masline, supă de legume, lapte, paste, smantana, sare, usturoi, pătrunjel verde, busuioc, miez de nucă, parmezan ras.
- 1 ceapă mare
- 250 g cartofi
- 50 g slănină
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 l supă de legume
- 500 ml lapte
- 100 g paste
- 150 ml smantana
- sare
Pentru sosul pesto:
- 2 cătei de usturoi
- 2 legături pătrunjel verde
- 3 frunze de busuioc
- 50 g miez de nucă
- 50 ml ulei de măsline
- 1 vârf de cutit de sare
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi cartofii şi le tai bucăţi mici. Intr-o oală, căleşti în ulei încins slănina şi adaugi ceapa şi cartofii.
Pui supa şi laptele şi fierbi 10 minute, la foc mic.
Adaugi smântână, pastele şi laşi să fiarbă la foc mic până când pastele şi cartofii s-au pătruns bine.
Pui într-un blender căţeii de usturoi, busuiocul, pătrunjelul verde şi nucile. Adaugi uleiul, sarea şi mixezi.
La final, adaugi parmezanul. Torni în supă sosul pesto, condimentezi cu sare, după gust, şi dai oala deoparte.
O serveşti decorată cu slănină prăjită şi cu frunze de pătrunjel verde.
Supa-crema de cartofi cu paste si sos pesto
Pofta buna!