Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde
PrinteazaSupa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde din: cartofi, praz, unt, sare, patrunjel, ceapa verde.
Ingrediente:
- un kg cartofi vechi, albi
- 2 bucati praz
- 100 g unt
- sare
pentru servit:
- patrunjel verde
- ceapa verde
Mod de preparare:
In oala de fiert supa se topeşte untul si se adaugă partea albă a prazului, tăiat rondele.
Se lasă să se înmoaie puţin si se adaugă cartofii tăiaţi cuburi.Se lasă si cartofii un minut să se călească în ulei si apoi se toarnă apă. Se lasă la fiert, potrivind gustul de sare.
După ce cartofii au fiert, se mixează cu tot cu apa în care au fiert, dacă se doreşte o supă mai subţire, sau se scurge zeama si se adaugă apoi după gust sau preferinţe.
Se aduce la masă cu verdeaţă si ceapă verde tăiată.
Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde
Pofta buna!