Supa-crema de cartofi cu praz din: cartofi albi, praz, supă de pui, apa, unt, smântână, sare, piper, crutoane.
Ingrediente:
un kg cartofi albi
2 fire praz
un litru supă de pui
500 ml apă
30 g unt
2 linguri smântână
sare
piper
crutoane
Mod de preparare:
Cartofii şi prazul se curăţă şi se spală bine cu apă rece. Se taie cuburi care se pun cu unt să se tăleaşcă puţin în oala în care vor fierbe pentru supă.
Se toarnă apoi supa şi apa şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Se opresc apoi câţiva cartofi pentru masă.
Restul cartofilor şi prazul se mixează bine într-un blender, după care se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se adaugă smântână peste piureul obţinut, se toarnă şi supa în care a fiert, se amestecă şi se aduce la masă cu crutoane.
Supa crema de cartofi si telina cu pasta de cajuu din: unt, ceapa, usturoi, praz, telina, cartofi, frunza de dafin, cimbru, condimente, supa de legume, sare de mare, caju, patrunjel. Un bol este suficient pentru pranz sau cina, aceasta supa fiind satioasa si gustoasa. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, […]
Supa crema de cartofi dulci cu cocos din: cartof dulce, lapte de cocos, supa de legume, sare, curry, garam masala, piper cayenne, coriandru. Ingrediente: 1 cartofi dulce ½ ceașca lapte de nucă de cocos 1 ceașcă supa de legume ¼ linguriță sare 1 lingurita pudra curry ½ lingurița garam masala ⅛ lingurițe piper cayenne coriandru, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.