Supa crema de cartofi cu rosii

Printeaza

Supa crema de cartofi cu rosii

Ingrediente:

  • 1 plic praf de cartofi pentru piure
  • 500 ml suc de roşii
  • 2 linguri rase de bulion
  • 2 cepe
  • 100 g şunculiţă afumată împănată
  • 1 lingură untură
  • 1,2 l supă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Supa crema de cartofi cu rosii: Se taie şunculiţă în cubuleţe, se rumenesc în untură, apoi se scot şi se dau deoparte.

Se toacă ceapa foarte mărunt, se pune în untura fierbinte şi se căleşte până devine sticloasă.

Se toarnă puţină apă şi se înăbuşă ceapa până se înmoaie foarte bine adăugând din când în când apă dacă e nevoie.

Când ceapa e gata, se adaugă sucul de roşii şi bulionul desfăcut în puţină apă.

Se toarnă supa şi se lasă să dea câteva clocote. Dacă nu avem la îndemână supă, se poate adăuga aceeaşi cantitate de apă în care se dizolvă, când clocoteşte, 2 cuburi de supă de pui.

Intr-o altă oală se pune praful de piure şi se toarnă supa de roşii fierbinte, câte puţin, amestecând bine să nu formeze cocoloaşe.

Se încorporează smântână. Se pune din nou pe foc şi se presară busuioc, se sărează şi se piperează după gust.

Se mai dă într-un clocot. Se serveşte fierbinte, cu şunculiţă prăjită deasupra. După gust, se mai poate adăuga smântână la servire.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.