Supa-crema de cartofi cu smantana si cascaval
PrinteazaSupa-crema de cartofi cu smantana si cascaval din: cartofi, ceapa, telina, lapte, unt, smantana, cascaval, apa.
Ingrediente:
- 5- 6 cartofi mari
- 3 cepe
- o telină
- un pahar lapte
- 100 g unt
- 2 linguri smântână
- 50 g caşcaval ras
- 1,5 l apă
Mod de preparare Supa-crema de cartofi cu smantana si cascaval:
Se fierb cartofii, ceapa şi ţelina, curăţate şi tăiate sferturi, într-o oală cu 2 l apă şi sare.
După ce au fiert bine, se trece totul prin sită şi piureul obţinut se subţiază cu o jumătate din cantitatea de supă de legume rămasă.
Se mai adaugă laptele, untul, caşcavalul ras şi smântână. Se serveşte cu crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!