Supa crema de cartofi cu sofran

Printeaza

Supa crema de cartofi cu sofran din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, costita afumata, miez de nuca, sofran, sare, piper, oregano.

 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • o telina mica
  • 75 g unt
  • 400 g costita afumata
  • 100 g miez de nuca
  • un sfert de lingurita cu sofran
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-o oală.

Ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi mici şi se pun peste cartofi

. Se fierb în apă cu puţină sare şi piper, se pasează cu un blender, se adaugă untul tăiat cuburi, sare şi piper după gust.

Se presară oregano tocat, se amestecă şi se acoperă zece minute cu un capac.

Costiţa se taie felii subţiri, se prăjeşte într-o tigaie fără ulei şi se toacă mărunt.

Se toarnă supa în boluri, se presară costiţa prăjită, oregano mărunţit şi se serveşte imediat.

Supa crema de cartofi cu sofran

Supa_crema_de_cartofi_cu_sofran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.