Supă cremă de cartofi cu şuncă

Printeaza

O reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper.

Ingrediente:Supă cremă de cartofi cu şuncă

  • 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt
  • 100 g ţelină tocată
  • o ceapă mare tocată
  • 1 linguriţă de pătrunjel uscat
  • 400 g cani de lapte
  • 250 g brânză rasă
  • 200 g şuncă tăiată în cubuleţe
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Într-o oală se pun cartofii, ţelina, ceapa, pătrunjelul, sarea şi piperul. Peste legume se adaugă suficientă apă cât să le acopere. Totul se lasă la fiert până când legumele se înmoaie.

Mai apoi, se adaugă laptele care a fost fiert în prealabil în alt vas. Se fierbe supa până când devine cremoasă, după care se adaugă brânza şi şunca. Cand branza se topeste supa este gata.

Supă cremă de cartofi cu şuncă

Supă cremă de cartofi cu şuncă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.