Supă cremă de cartofi cu şuncă
PrinteazaO reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper.
- 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt
- 100 g ţelină tocată
- o ceapă mare tocată
- 1 linguriţă de pătrunjel uscat
- 400 g cani de lapte
- 250 g brânză rasă
- 200 g şuncă tăiată în cubuleţe
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Într-o oală se pun cartofii, ţelina, ceapa, pătrunjelul, sarea şi piperul. Peste legume se adaugă suficientă apă cât să le acopere. Totul se lasă la fiert până când legumele se înmoaie.
Mai apoi, se adaugă laptele care a fost fiert în prealabil în alt vas. Se fierbe supa până când devine cremoasă, după care se adaugă brânza şi şunca. Cand branza se topeste supa este gata.
Supă cremă de cartofi cu şuncă
Pofta buna!