Supa crema cu ciuperci si cascaval
PrinteazaSupa crema cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ulei, ceapa, smantana, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, paine, usturoi, cascaval, sare, piper.
- 500 g ciuperci proaspete sau 300 g ciuperci uscate
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 100 ml smantana
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 8 felii de paine
- 2 catei de usturoi
- 50 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul şi puneţi-l la fiert în 21 apă sărată. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi. Ciupercile uscate trebuie rehi- dratate câteva ore înainte de folosire.
Căliţi-le 10 minute în unt, apoi turnaţi deasupra lor apa în care au fiert zarzavaturile.
Faceţi un piure din zarzavaturile fierte, treceţi-l prin sită şi amestecaţi-l cu smântână. Turnaţi piureul în vasul cu ciupercile şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute.
Prăjiţi pâinea, frecaţi-o cu usturoiul curăţat şi puneţi câte 2 felii în fiecare farfurie.
Turnaţi deasupra lor supa fierbinte şi presăraţi cu caşcaval ras.
Pofta buna!
Buna si gustoasa supa asta