Supa crema de ciuperci champignion
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg ciuperci champignion
- 500ml supa de carne (sau legume)
- ¼ lingurita zahar
- 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui
- 4 linguri smantana
- patrunjel tocat
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Curatam ciupercile si le tocam marunt. Pastram doua palarii pentru ornat. Le taiem felii. Incingem 4-5 linguri de ulei intr-o cratita si punem ciupercile taiate marunt. Le lasam la foc mic, pana ce scad. Transformam ciupercile in piure, pasandu-le in blender impreuna cu 200 ml supa.
Restul de supa il punem la fiert, iar cand clocoteste turnam piureul de ciuperci. Fierbem 5-6 minute, adaugam sare, piper, zahar si oprim focul. Adaugam smantana. Cand servim ornam cu felii de ciuperci si verdeata tocata.
Supa crema de ciuperci
Poftă bună!