Supă Cremă de Ciuperci – Rețetă Delicioasă

Printeaza

Supă Cremă de Ciuperci – Rețetă Delicioasă din ciuperci, ceapa, usturoi, unt, supa de pui, smantana, sare, piper, crutoane.

Supa cremă de ciuperci este o rețetă clasică și reconfortantă, cu origini în bucătăria europeană. Ciupercile au fost folosite în alimentația umană timp de mii de ani pentru gustul lor bogat și textura unică.

În secolul al XIX-lea, rețeta a început să fie popularizată în Europa și a devenit un preparat iubit în multe țări.

Supa cremă de ciuperci este apreciată pentru gustul său delicat și textura cremoasă, fiind perfectă pentru a te încălzi în zilele reci de toamnă sau iarnă.

 

Ingrediente:

  • 500g ciuperci proaspete, tăiate mărunt
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de unt
  • 4 căni de supă de pui sau legume
  • 1/2 cană de smântână lichidă
  • Sare și piper după gust
  • Crutoane sau pătrunjel proaspăt pentru garnitură (opțional)

 

 

Mod de preparare:

Într-o oală mare, topiți untul la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin moi și aromele se eliberează.

Adăugați ciupercile și gătiți-le până când încep să se înmoaie și se rumenesc.

Turnați supa de pui sau legume peste ciuperci și lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute, până când ciupercile sunt moi.

Folosind un blender de mână sau un blender cu picioare, mixați supa până devine cremoasă.

Reveniți supa la foc mic, adăugați smântâna, sarea și piperul, și încălziți-o până când este bine încorporată.

Serviți supa fierbinte, garnisită cu crutoane sau pătrunjel proaspăt, dacă doriți.

 

Informații Nutriționale Aproximative (per porție):

  • Calorii: 150 kcal
  • Carbohidrați: 10g
  • Proteine: 5g
  • Grăsimi: 10g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână

Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână din: ciuperci, unt, ceapa, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, smantana, sare, piper. Combinația de ciuperci proaspete, cartofi și smântână adaugă o textură bogată și un gust savuros.   Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri de unt 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 2 cartofi medii […]

 

 

Supa de ciuperci cu orz

Supa crema de ciuperci cu orez

Supa crema de ciuperci cu orez din: ciuperci, ceapa, orez, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceaşcă orez 50 g unt 50 ml smântână de gătit sare piper   Mod de preparare: Taie 3 ciuperci felii subţiri şi trage-le la tigaie în 25 g de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.