Supa crema de ciuperci cu smantana
PrinteazaSupa crema de ciuperci cu smantana din: ciuperci, supa de pui, lapte, ceapa, unt, faina, sare, piper.
- 300 g ciuperci proaspete
- 500 ml supa de pui
- 300 ml lapte
- o ceapa
- 2 linguri unt
- 3 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se topeşte untul timp de 1 -2 minute în tigaie. Se toacă ceapa foarte fin şi se pune la călit în unt, cu ciupercile tăiate, sare şi piper, şi se lasă în jur de 10 minute. Se adaugă făina şi se amestecă, după care se toarnă supa de pui preparată.
Se lasă la fiert, apoi se adaugă laptele, în două reprize şi se lasă să dea în clocot. Se pasează apoi în blender întreaga compoziţie, se amestecă bine şi se aduce la masă, eventual cu smântână.
Supa crema de ciuperci cu smantana
Pofta buna!